11 Nisan 2010 Pazar

EV MANTISI
Malzemeler
Hamuru İçin
4 su bardağı un
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
Harcı İçin
500 gr yağsız kıyma
2 adet soğan (rendelenmiş)
Tuz,Karabiber (istenirse ince kıyılmış maydonoz)
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Sosu İçin
Tereyağı ,sıvıyağ (göz kararı)
1 yemek kaşığı salça
Fesleğen
Nane
Kırmızı biber
Yapılışı
Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurularak sert bir hamur elde edilir. Hamur 2 saat kadar dinlendirilir.Dinlendirilen hamurdan 3 adet beze elde edilir.Bezeler  oklava veya merdane yardımıyla açılır. 2 cm eninde, önce boyundan,daha sonra eninden içe doğru bıçak yardımıyla kesilerek küçük kareler elde edilir.Ayrı bir yerde yoğurulmuş olan iç malzemeden küçük parçalar kopararak , karelere koyup 4 parmakla 4 tarafı tutulup birleştirilir.Kapama işlemi bittikten sonra mantılar,geniş bir tencerde,1 tatlı kağışı sıvıyağ ile kaynamakta olan  suya atılıp yaklaşık8-10 dk. kaynatılr.
Ateşten alınıp süzülür.Servis tabağına alınarak önce sarımsaklı yoğurt,ardından ayrı bir tavada kızartılmış yağ,  salça ve baharatlardan  yapılan sost dökülerek servis edilir.
Not: Mantıları kaynatırken çok fazla pişirmeyin. Mantının lezzetli olabilmesi için diri kalması çok önemlidir...
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

yaptınmı? piştimi? yendimi? bittimi ? tühhh bana kalmamışşşş

KUZEYİN KIZI dedi ki...

O saat bitti:)))