10 Nisan 2010 Cumartesi



Hem pratik hem lezzetli... Eskilerde Akıtma...Şimdilerde krep deseler de Karadenizde çilihta bambaşka...
ÇİLİHTA
Malzemeler
2 su bardağı un
Tuz
Su ( göz kararı)
1 tane yumurta
Yapılışı:
Bu malzemeler birbirine katılıp, sıvı bir kıvama gelinceye kadar çırpılır. Çırpılan malzeme kızgın yağa kepçe yardımıyla dökülerek tavada kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Karadenizde üzerine şeker dökülerek servis yapılır. Şimdilerde bal...herhangi bir sebze salatasıylada servis ediliyor.Krep servis eder gibi...
Ayrıca ,bu malzemenin içine çeşitli sebzeler katılabilir. Örneğin; pazı, ıspanak, ısırgan otu, taze soğan, maydanoz, kereviz. Aynı şekilde kızartılarak, servis yapılır.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

Elinize sağlık nefis olmuş.

celebi74 dedi ki...

oy oy oy oy olsa da yeseekkkkk