18 Şubat 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ASMA SARMA
Malzemeler
Yarım kğ asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet orta boy ince kıyılmış soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1.5 bardağı sıcak su
YapılışıAsma yaprakları yıkandıktan sonra,geniş bir tencerede kaynamakta olan suya atılıp, 15 dk.haşlanır. Soğumaya bırakılır.Ayrı bir tencerede,çam fıstıkları yağda hafif kavrulup,ardından soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.Yıkanıp iyice süzülen pirinçler ilave edilerek kavrumla işlemine(10-15 dk.) devam edilir.Ardından sırasıyla bütün malzemeler ile beraber su eklenerek 10 dakika pişirilir. Ocaktan alıp ılıtılır.Daha sonra, harçtan asma yapraklarının içerisine konularak ince bir şeklide sarılıp geniş bir tencereye dizilerek yaklaşık yarım saat pişirilir.Servis tabağına alınıp servis edilir.
AFİYET OLSUN

10 yorum:

Aurora dedi ki...

Muchas gracias por tu visita que me ha permitido conocerte, tus platos tienen un aspecto fantástico y seguro que también están muy ricos. Creo que a través de tu blog voy a conocer otro mundo.
besos

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

aMan yarabbim yemede yanında yat.EMEGİNİZE SAGLIK

Adsız dedi ki...

sizin blogu özellikle açken ziyaret etmek istiyorum. yemek yapmak da bir sanat ve sanırım siz bu alanda iyi bir sanatçısınız.
elinize sağlık. :)

havvanur dedi ki...

olsada yesekk bi görüntüsü var ellerinize sağlık çigdem hanım afiyetler olsun

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık benimde vazgeçilmezimdir yaprak sarma..

Rozerin'in Annesi dedi ki...

canim bende cok severim yaprak sarmayi hatta bahcemde agaci var ama esim hic sevmedigi icin cok nadir yaparim...ellerine saglik...

Rozerin'in Annesi dedi ki...

canim bu arada unuttum bana ugrarmisin mim'lendin...

Didemin Pasta Servisi dedi ki...

Yaprak sarmasına bayılırım.Kim bayılmaz ki.Harika görünüyor, aminim tadıda öyledir.Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

elinize sağlık lezzetine lezzet katan sunumunuza bayıldım çiğdem hanım sevgiler

Adsız dedi ki...

Asma yaprağı bizde de çok meşhurdur. Yani bizler de çok kullanırız. Diyebilirim ki, asma yaprağı bizim sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir.

Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim.

En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.