27 Şubat 2010 Cumartesi

PROFİTEROL
Malzemeler
Pataşu Hamuru İçin
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
100 gram margarin
6 tane yumurta
Kreması İçin
1 kilo süt
5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı tozşeker
50 gram margarin
1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin
2 paket çikolata sos
1 kilo süt
2 paket bitter çikolata

Pataşu Hamurunun Yapılışı
Tencereye su,margarin,tuz ve şeker koyup ocağa alınır.Kaynayınca içine unu bir kerede boşaltıp topaklanmadan hemen karıştırılır.Bir kaç dakika kadar kısık ateşte kavrulur.Soğumaya bırakılır.Hafif ılık hale gelince içine yumurtalar teker teker kırlıp her seferinde hamura iyice yedirilir.(Bu işlemi blendır ya da mikserlede yapabilirsiniz)Ardından hamur ,krema sıkma torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine, fındıktan biraz büyük olacak şekilde sıkılır.(Krema torbanız yoksa yağa batırılmış 2 yemek kaşığı yardımıyla biriyle alıp diğeriyle iterek de bu aynı işlemi yapabilirsiniz.) 200 dercede ısınmış fırında pişirilir.Pişen hamurlar fırının kapağı açılmadan soğutulur.
Kremanın Yapılışı
Ayrı bir tencereye un,nişasta,şeker ve sütü koyup kaynatılır..Altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpılır.Soğuyan pataşu hamurunun içerisine (isterseniz üstten delip krema torbasıyla veya hamurun arasını kesipde çay kaşığı yardımıyla doldurabilirsiniz) doldurulur.Bu şekilde bütün hamurlar doldurup servis tabağına dizilir.
Çikolata sosunun Yapılışı
Ayrı bir tencereye süt ve çikolata sosu koyup pişirilir. Ocaktan alınıp , hemen ardından çikolatalar içerisine atılırak karıştırılır.Servis tabağına alınmış olan, pataşu hamurlarının üzerine bolca dökülür.En son ister hindistan cevizi, fıstık,veya badem dökülerek servis yapılır. (görmüş olduğunuz üzere bizde hiç biri kalmamış ve acil yemek zorundaydık:))))
AFİYET OLSUN

5 yorum:

M.T dedi ki...

Çookkkk canım çekti:(

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım benimmm nasılda güzel guzel görunuyor.ellerine sağlık.harıka olmustur tadıda eminim:)kocaman öpuyorum.

Adsız dedi ki...

Efendim, elinize ve emeğinize sağlık.

Esen kalın.

..::superisi_fm::.. dedi ki...

süper ve iştah açıcı bir görüntü ellerinize sağlık pc başına geçtiğinizde sizleride radyomuza bekleriz saygılar sunarım...

essra dedi ki...

harika gözüküyor...