15 Şubat 2010 Pazartesi
GÜL LOKUMLU KURABİYE
Malzemeler
300 Gr. nişasta
2 Yumurta
5 Kaşık un
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Gül lokumu
Üzeri İçin
pundar şekeri
Yapılışı
Geniş bir kabda ,nişasta, yumurta, un ve tereyağı elde iyice yedirilir.vanilya ve kabartma tozu karıştırılarak hamur yoğurulur.Hamur 3-4 mm kalınlığında açılır ve kare olarak kesilir. Lokumlardan bir tane kare olarak kesilen hamurun ortasına konur. Hamurun iki kenarı çapraz olarak katlanır ve pudra şekerin üstünde bastırıp birleştirilir. Orta derecdeki fırında hafif pembe renk alana kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Canım çok leziz görünüyor.Diyette oldugum ıcın resımlerı cok ınceleyemıyorum:)))Emeine saglık
Sevgiler
Öncelikle bloğuma hoşgeldin sefalar getirdin.
lokumlar kurabiyenin içinde kırmızı ışık gibi görünüyor çok hoş gerçekten malzeme ve tariften de hem leziz hemde ağızda dökülen kıvamlı olduğu anlaşılıyor bilmem yanılıyormuyum;)
a bu arada ellerine sağlık..
Hamur işiyle aram yok ama bi tane tadına bakmak isterim.
Bu arada yemek kitabına gerek yok hepsi burada var. Bence eski takvimlerde olduğu gibi günlük yemek listesi yayınlamalısın. Nostalji olur.
Ziyaretin için teşekkürler. Ben de seni takipteyim artık. Kurabiyeyi çifte kavrulmuş lokumla yaptıştım ben birkaç hafta önce sıcakken lezzetli...
selm canım elıne sağlıksüper olmuşlar
Yorum Gönder