1 kg Süt
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı nişasta
3 Yumurtanın sarısı
1 vanilya
Karamel Şerbeti İçin
2 Çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Tüm malzeme genış bir tencereye alınıp orta ateşte pişirilir. Muhallebi kaynamaya yakın 2 çay bardağı şekeri ayrı bir tavada kavurarak karamel haline gelene kadar pişirlir.
Karamel olan şerbet kalıplara eşit şekilde dökülüp,ardından pişen muhallebide üzerlerine eşit şekilde dökülerek buzdolabunda birgün bekletilip, kalıpları ters çevirerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
7 yorum:
Ellerine sağlık canım
Çok güzel olmuş
İyi bayramlar
sevgiler
Çok teşekkür ederim canım.
iyi bayramlar çok öpüyorum sevgiler.
Ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş...
fotoğrafın üzerine ekmek banacağım ha! o şekil!!!!
Teşekkür ederim arkadaşlar.
sevgiler...
Of of offf bir sürü krem karamel bir arada! Ellerine sağlık Çiğdemim ya hepsi şahane görünüyorlar:)
Teşekkür edrim Tümaycığım.Çok öpüyorum canım.Sevgiler.
Yorum Gönder