17 Kasım 2010 Çarşamba

KREM KARAMEL



Malzemeler
1 kg Süt
1 Su bardağı toz şeker
1  Çay bardağı nişasta 
3 Yumurtanın sarısı
1 vanilya
Karamel Şerbeti İçin
2 Çay bardağı toz şeker

Yapılışı
Tüm malzeme genış bir tencereye alınıp  orta ateşte pişirilir. Muhallebi kaynamaya yakın  2 çay bardağı şekeri ayrı bir tavada  kavurarak karamel haline gelene kadar pişirlir.
Karamel olan şerbet kalıplara eşit şekilde dökülüp,ardından pişen muhallebide üzerlerine eşit şekilde dökülerek buzdolabunda birgün bekletilip, kalıpları ters çevirerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

7 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ellerine sağlık canım
Çok güzel olmuş
İyi bayramlar
sevgiler

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım.
iyi bayramlar çok öpüyorum sevgiler.

http://feslegen-pasta.blogspot.com/ dedi ki...

Ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş...

Nilgün Komar dedi ki...

fotoğrafın üzerine ekmek banacağım ha! o şekil!!!!

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar.
sevgiler...

Tümay Öztürk dedi ki...

Of of offf bir sürü krem karamel bir arada! Ellerine sağlık Çiğdemim ya hepsi şahane görünüyorlar:)

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür edrim Tümaycığım.Çok öpüyorum canım.Sevgiler.