
Malzemeler:
2 kg kırmızı etli biber
3 kg sivri domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle biberler kesilir ve yıkanıp temizlenir.Daha sonra geniş tencerede zeytinyağıyla iyice kavrulur.Ardından yıkanıp doğranmış domatesler ilave edilerek yarım saat pişirilir, ocaktan alıp blendıra çekilir. Tuz ve pul biberde eklenerek tekrar salça kıvamını alana kadar iyice pişirilir.
Tencereyi ocaktan alır almaz sıcak salça kavanozlara konup iyice kapakları sıkıştırılıp ters çevrilerek 24 saat bekletilir.Daha sonra salçayı kullanıncaya kadar buzdolabına konmadan muhafa edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder